Home             Népszerű | Ajánló | Új Linkek | Szavazás
Kategóriák
Autók - Közlekedés
Állam
Család - Társadalom
Egészség - Életmód
Elektronika - Kommunikáció
Gasztronómia
Informatika - Internet
Ipar - Kereskedelem
Játékok - Szabadidő
Jog
Kultúra - Művészet
Média
Oktatás - Tudomány
Sport
Természet - Környezetvédelem
Utazás - Turizmus
Üzlet - Gazdaság

Információ
Link hozzáadása
Webmester
Adminisztráció
Online felhasználó 2
Reklám
Hajdúszoboszló
Szanova Apartmanok

Reklámpiac
Linktár Net
Üllő 
Home > Egészség - Életmód > Betegségek
SubCategories:
None

Links: 52


ARCÜREGGYULLADÁS
http://www.otthonigyogymodok.hu/arcureggyulladas/
Az arcüreget – levegővel teli üregrendszer az orr mindkét oldalán az arc­csontban – rendkívül vé­kony nyálkahártya borítja. Amikor a nyálkahártya be­gyullad és megduzzad, el­zárja azokat a csatornákat, amelyek összekötik az arc­üreget az orrüreggel, és amelyeken át a váladék az orrunkba ürül.

A pangó váladék miatt megnövekvő nyomás fejfájást, orrdugu­lást, sárgászöld orrváladé­kot és (előrehajláskor fokozódó) arccsonti fájdal­mat eredményez. A legfel­jebb 3 hétig tartó arcüreg­gyulladást (akut szinuszitisz) bakteriális fertőzés, megfázás, influenza vagy szennyezett vízzel való érintkezés (úszáskor) idéz­heti elő. Krónikus szinuszitisz orrsövényferdülés, por vagy cigarettafüst okozta irritáció és gombás fertő­zés következtében lép fel.
[Visits: 15|Added: 17 Jun 18 @ 17:26:42] Not Rated! Report Dead Link
ÁGYÉKTÁJI VISZKETÉS
http://www.otthonigyogymodok.hu/agyektaji-viszketes/
Az ágyéktáji - a comb fölött, a nemi szervek, illetve a végbélnyílás környékén jelent­kező - viszketés elsősorban a férfiak körében gyakori. Amennyiben odafigyelünk a higiéniára, ez a panasz könnyedén kezelhető vény nélkül kapható gombaölő szerekkel, az irritációt csökkentő krémekkel, ülőfürdővel, borogatásokkal, valamint a legújabb, haté­kony lemosókkal.

A szeméremtájéki bőrfelület kivörösödését és visz­ketését a Tinea cruris nevű gomba idézheti elő, de a lábgombásodást okozó Tinea pedis is átterjedhet az ágyékra. Kiválthatja to­vábbá élesztőgomba- vagy valamilyen bakteriális fer­tőzés, de egyszerű bőrirri­táció is: az ágyék meleg, nedves terület, ahol gyako­ri a dörzsölődés, így könnyen kialakulhatnak bőr­problémák.
[Visits: 18|Added: 17 Jun 18 @ 17:25:15] Not Rated! Report Dead Link
ÁRPA
http://www.otthonigyogymodok.hu/arpa/
Az árpa vörös, gyulladt, fáj­dalmas duzzanat a szemhéj felső vagy alsó szegélyén; nagyon hasonlít a pattanás­hoz. Akkor alakul ki, ami­kor a szempilla egyik tüszőjét szennyeződés vagy zsír tömíti el, majd bakté­riumok fertőzik meg..

Az árpa általá­ban megduzzad, néhány nap elteltével gennyel telí­tődik, azután kifakad és be­gyógyul. Soha ne próbáljuk kinyomni a gennyet az ár­pából! Az árpa a fertőzés elmúlása után teljesen eltűnik, vagy kisméretű, folyadékkal teli cisztát hagyhat maga után, amely orvosi ellátást igényel. A szemhéj tisztán tartása a legfontosabb.
[Visits: 5|Added: 30 Jul 18 @ 22:38:54] Not Rated! Report Dead Link
BENŐTT LÁBKÖRÖM
http://www.otthonigyogymodok.hu/benott-labkorom/
Főként a nagylábujjon lévő vastag köröm hajlamos be­felé nőni, bőrpírt és fájdal­mat okozva, ráadásul a sé­rült terület könnyen elfer­tőződhet. Néhány ember lábkörme eleve úgy nő, hogy esetükben szinte el­kerülhetetlenül kialakul ez a probléma.
Kiválthatja azonban az is, hogy szűk cipőt vagy zoknit viselünk, illetve nem megfelelően vágjuk le a lábkörmünket. Az olyan rendellenességek, mint a bütyök vagy a kala­pácsujj szintén növelik a lábköröm benövésének valószínűségét.
[Visits: 5|Added: 30 Jul 18 @ 22:36:53] Not Rated! Report Dead Link
CSALÁNKIÜTÉS
http://www.otthonigyogymodok.hu/csalankiutes/
A csalánkiütés allergiás reakció, amely a cukorka nagyságútól a csészealj méretűig terjedő, viszkető, vöröses vagy fehér dudorok, illetve csíkok formájá­ban jelentkezik a bőrön. A foltokat a felszabaduló hisztamin okozza, az a ve­gyület, amelynek hatására az apró bőrerekből folya­dék szivárog a környező szövetekbe.
[Visits: 3|Added: 30 Jul 18 @ 22:32:23] Not Rated! Report Dead Link
ÉGÉSI SÉRÜLÉSEK, FORRÁZÁS
http://www.otthonigyogymodok.hu/egesi-serulesek-forrazas/
Az égési sérülések többsége otthon következik be, ahol általában forró víz, olaj vagy zsír kerül a bőrre. A bőrnek csupán a külső rétegét (a felhámot) érin­tő, első fokú égési sérülés esetén bőrpír és -érzé­kenység, valamint duzzanat jelentkezik…
Nyílt láng és gőz a felhám alatt az irhát is károsíthatja. Az ilyen másodfokú sérülése­ket erősebb fájdalom és hólyagosodás kíséri. A har­madfokú égés eleinte nem fáj, hiszen a bőr teljes egé­szében, az idegvégződések­kel együtt roncsolódik; a bőrfelület elszenesedett, illetve viasszerű. Azonnali kórházi ellátást és kezelést igényel.
Cselekedjünk gyorsan! Még az első fokú égési sérülés is or­vosi ellátást igényel, ha tenyérnyinél nagyobb kiterjedésű. A hámszövetek mélyebb roncsolódása, illetve áramütés okozta sérülések esetén sürgősen hívjunk segítséget! Amennyiben csupán a felső bőrréteg egy kis területe érintett, biztonsággal követhetjük az alábbi lépéseket.
[Visits: 18|Added: 17 Jun 18 @ 17:25:36] Not Rated! Report Dead Link
FEJTETŰ
http://www.otthonigyogymodok.hu/fejtetu/
A fejtetű a leggyakrabban a 4-11éves gyermekek körében fordul elő – de a szüleik számára is jókora megpróbáltatást jelent az elűzése. A viszketés sajnos általában nem korai tünet; jelentkezésekor a tetvek akár már hetek vagy hóna­pok óta jelen lehetnek és elszaporodhattak…

Ezek a mindössze 1 -2 mm hosszú, szárnyatlan rovarok a fej­bőr közelében tanyáznak, a tojásaikat (serke) ott rakják le, és a gazdaszerve­zet vérével táplálkoznak. A serkéből 1 hét alatt fej­lődik ki a rovar. Egyik em­berről a másikra a fejek összeérintésekor, illetve ritkábban a közös fésű, kalap, párna, hajpánt hasz­nálata során kerülhet át. (A meleget és táplálékot biztosító gazdaszervezetet ugyanis kockázatos elhagy­nia, mert így gyorsan elpusztul.)
[Visits: 4|Added: 30 Jul 18 @ 22:36:13] Not Rated! Report Dead Link
FOGÍNYBETEGSÉGEK
http://www.otthonigyogymodok.hu/foginybetegsegek/
A fogainkon ételmaradé­kokból és baktériumokból álló ragacsos filmréteg, le­pedék képződik, amely irri­tálja a fogínyt. Ha fogkefé­vel és fogselyemmel nem távolítjuk el, kemény fog­kővé alakul, amelyet már csak fogorvos tud eltávolí­tani…

Mindezek következ­tében végül megjelennek a fogínygyulladás (gingivitis) tünetei: a fogíny felpuffad, fájdalmassá válik, és fogmo­sáskor vérzik. Kezelés hiá­nyában a fogíny elválik a fogaktól, és az így keletke­zett nyílásokban megtele­pednek a kórokozók. A fo­gak szabadon maradó ré­szei rendkívül érzékenyek. Nem tudunk megszabadul­ni a szájszagtól, fájdalmas fekélyesedés indul meg, a fogaink pedig meglazulnak és kihullanak.
[Visits: 4|Added: 30 Jul 18 @ 22:30:13] Not Rated! Report Dead Link
FÜLBETEGSÉGEK
http://www.otthonigyogymodok.hu/fulbetegsegek/
Ha a fülcsatorna bejára­tánál található háromszög alakú porc benyomásakor szúró fájdalmat érzünk, kö­zépfülgyulladásunk van. Így diagnosztizálhatjuk gyerme­künk fülfájását is, ha megfá­zásos tünetei vannak, lázas, és a füléhez kapkod.

A fülfájás általában a kö­zépfül, a dobhártya mögött elhelyezkedő kis terület gyulladásának a jele. A kö­zépfültől a garat hátsó ré­széig húzódó Eustach-kürt nevű szűk csatorna teszi lehetővé a fülünkön belüli nyomásemelkedés kiegyen­lítődését a külső légköri nyomáshoz, illetve a kö­zépfülben termelt váladé­kok is ezen át jutnak le az orrgaratba. Megfázáskor az orrgaratban kialakuló gyul­ladás miatt megduzzadt nyálkahártya elzárja az Eustach-kürtöt, ezért a vá­ladék nem tud kiürülni, és baktériumok szaporodnak el benne. Ez az igen fájdal­mas állapot gyerekek köré­ben a leggyakoribb.
[Visits: 3|Added: 30 Jul 18 @ 22:36:07] Not Rated! Report Dead Link
GÉGEGYULLADÁS
http://www.otthonigyogymodok.hu/gegegyulladas/
Ha gége­gyulladásunk van, fáj a tor­kunk, és elmegy a hangunk. Ezt az állapotot okozhatja a hangszálak megerőltetése, a hideg, valamilyen vírusos fertőzés, a dohányzás vagy akár allergia, arcüreggyulla­dás, a nyálkahártyát irritáló por, gőz vagy gáz, illetve hörghurut és némely más betegség…
Hangszálaink pihentetésével megelőzhetjük a súlyosabb rendellenességek, vérzés, csomó, polip vagy ciszta kialakulását.
[Visits: 4|Added: 30 Jul 18 @ 22:36:23] Not Rated! Report Dead Link
GOMBÁS FERTŐZÉSEK
http://www.otthonigyogymodok.hu/gombas-fertozesek/
Az élesztőgombák mind­annyiunk szervezetében jelen vannak. Számos más baktériummal együtt a normális bél- és bőrflóra részét képezik. A Candida albicans a bőrön és a nyál­kahártyákon bárhol elsza­porodhat, ha a baktériu­mok közötti természetes egyensúly felbomlik. Ennek kiváltó oka lehet például antibiotikumos kezelés, amely során elpusztulnak a védelmet nyújtó, jótékony baktériumok. A nők több­sége legalább egyszer át­esik hüvelyi Candida-fertőzésen..
[Visits: 6|Added: 30 Jul 18 @ 22:38:47] Not Rated! Report Dead Link
GYOMORÉGÉS
http://www.otthonigyogymodok.hu/gyomoreges/
Arról, hogy a savas gyo­mornedv ne juthasson a nyelőcsőbe, a gyomor és a nyelőcső közötti izom-gyűrű, a gyomorszáj (car­dia) gondoskodik. Ha tehát ez a záróizom nem műkö­dik megfelelően, lehetővé válik a sav felfelé áramlása (reflux), ami égető fájdal­mat okoz…

Bőséges étkezé­sek és egyes élelmiszerek is kiválthatják a rendelle­nes folyamatot. A gyomor­égés kialakulásának való­színűsége nő terhesség alatt, a túlsúlyosak, vala­mint a dohányosok köré­ben, illetve rekeszsérv ese­tén. Egyes gyógyszerek, például az aszpirin, néhány antibiotikum, antidepresszáns és nyugtató mellék­hatásai között is szerepel.
[Visits: 5|Added: 30 Jul 18 @ 22:37:02] Not Rated! Report Dead Link
HÁNYINGER, ÉMELYGÉS
http://www.otthonigyogymodok.hu/hanyinger-emelyges/
Az émelygés és a hányin­ger rendkívül kellemetlen, kínzó érzés, amely gyakran hányással végződik. Bár kézenfekvőnek tűnhet azt gondolni, hogy oka kizáró­lag az emésztőrendszer valamilyen betegsége lehet, ez egyáltalán nem így van.

Az agyban, azon belül is a nyúltvelőben elhelyezkedő hányásközpontot ugyanis négy különböző helyről érkező inger aktiválhatja: a tápcsatornából, az egyen­súlyérző rendszerből, a ké­miai anyagokra érzékeny receptorokból és a felsőbb agyi központokból. Kivált­hatja tehát gyomorrontás, gyomor- és bélhurut, agyrázkódás, szívinfarktus, utazási betegség, a terhességgel járó élet­tani változások, rákos megbetegedések, kemoterápia, gyógyszerek, továbbá egyszerűen csak az undor vagy a szorongás.
[Visits: 7|Added: 30 Jul 18 @ 22:39:08] Not Rated! Report Dead Link
HERPESZ KIALAKULÁSÁNAK – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/herpesz-kialakulasanak-lelki-okai/
A herpesz a bőrbetegségek egy típusa, melynek során az arcon, az ajkakon vagy a nemi szerveken apró, folyadékkal teli, viszkető hólyagocskák jelennek meg. Ezek a hólyagocskák egyértelműen valamilyen belsőleg fennálló konfliktusra utalnak. Egy elfojtott, felszín alatt szunnyadó probléma külső kiváltó tényező hatására „belobbant”, s most feldolgozásra vár.
[Visits: 4|Added: 30 Jul 18 @ 22:35:32] Not Rated! Report Dead Link
HÖRGHURUT
http://www.otthonigyogymodok.hu/horghurut/
A rövid ideig tartó hörghurutos megbetegedések többségét vírusos vagy bakteriális fertőzés okoz­za, de allergia is kiválthatja. A hörgők megduzzadnak, és a csillószőrök – a légutakat borító apró szőrök – megbénulnak, így tisztító tevékenységüket nem tud­ják elvégezni. A nyák fel­gyűlik, ami heves köhögés­re késztet bennünket…

Emellett fájdalom, lég­szomj, zihálás, verejtékezés, hidegrázás, kimerültség és láz is jelentkezhet. A tüne­tek általában 10 nap alatt elmúlnak. A dohányzás, illetve a por huzamos belégzése miatt kialakuló krónikus hörghurut azon­ban akár egy egész életen át fennállhat.
[Visits: 7|Added: 30 Jul 18 @ 22:39:00] Not Rated! Report Dead Link
ISIÁSZ – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/isiasz-lelki-okai/
Az isiász, más néven ülőideg-fájdalom, valóságos vagy annak vélt túlterhelésre utal. Az ember vagy túl sokat vállalt, illetve tervezett be magának, túlzott felelősséget visel vagy problémákat hurcol magával, amitől egyre nehezebbnek tűnik az élete. Az isiász panaszok néha anyagi problémákkal vagy a jövőtől való félelemmel függnek össze. Máskor az illető súlyos teherként cipeli magával a múltját.
[Visits: 3|Added: 30 Jul 18 @ 22:35:39] Not Rated! Report Dead Link
ISIÁSZ – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/isiasz-lelki-okai/
Az isiász, más néven ülőideg-fájdalom, valóságos vagy annak vélt túlterhelésre utal. Az ember vagy túl sokat vállalt, illetve tervezett be magának, túlzott felelősséget visel vagy problémákat hurcol magával, amitől egyre nehezebbnek tűnik az élete. Az isiász panaszok néha anyagi problémákkal vagy a jövőtől való félelemmel függnek össze. Máskor az illető súlyos teherként cipeli magával a múltját.
[Visits: 7|Added: 30 Jul 18 @ 22:36:32] Not Rated! Report Dead Link
IZOMGÖRCS
http://www.otthonigyogymodok.hu/izomgorcs/
Edzés alatt időnként be­görcsöl egy izmunk, vagy más tevékenység közben valamelyik testrészünk hosszabb időre megmere­vedik (például nem tudjuk elengedni a tollat). A gör­csöt mindkét esetben az izom túlterhelése, elektro­lithiány, stressz vagy kime­rültség okozza…

Az éjszakai lábszárgörcs vagy a meg­magyarázhatatlannak tűnő gyakori izomgörcsök helyi elektrolit zavarra vezethe­tők vissza, amelynek követ­keztében az izomsejtek tartós ingerület alatt áll­nak. A rendellenesség gyakran a kálium és a nát­rium egyensúlyának felbo­rulásával áll összefüggésben.
[Visits: 3|Added: 30 Jul 18 @ 22:34:43] Not Rated! Report Dead Link
ÍZÜLETI GYULLADÁS – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/izuleti-gyulladas-lelki-okai/
Az arthritis, más néven ízületi gyulladás esetében fizikai merevség­ről és mozgásképtelenségről van szó. Mindez arra utal, hogy a beteg szellemi-lelki vonatkozásban is „mozgásképtelenné”, azaz hajtha­tatlanná és makaccsá vált. Ez a betegség, különösen idősebb embe­rek körében, rendkívül gyakori. Minthogy ezek az egyének rendszerint képtelenek változtatni egyszer már kialakult álláspont­jukon, így testi vonatkozásban is merev, nehézkes benyomást kel­tenek. Következésképp az arthritis általában a környezettel szembeni merev magatartással párhuzamosan jelentkezik..
[Visits: 3|Added: 30 Jul 18 @ 22:35:10] Not Rated! Report Dead Link
KELÉSEK
http://www.otthonigyogymodok.hu/kelesek/
A tályognak vagy furunkulusnak is nevezett kelést általában a rendkívül fertő­ző Staphiococcus baktériu­mok okozzák, amikor egy szőrtüszőn át a bőrbe jut­nak. A terület megtelik gennyei, bepirosodik, meg­duzzad, és mivel a váladék felfelé nyomul, fehér vagy sárga mag képződik a kelés tetején..
[Visits: 17|Added: 17 Jun 18 @ 17:26:35] Not Rated! Report Dead Link
[1] 2 3
Google PageRank kijelző: CamelPark SEO tools
Linktár Network
Magyar
Linkgyujtemény