Home             Népszerű | Ajánló | Új Linkek | Szavazás
Kategóriák
Autók - Közlekedés
Állam
Család - Társadalom
Egészség - Életmód
Elektronika - Kommunikáció
Gasztronómia
Informatika - Internet
Ipar - Kereskedelem
Játékok - Szabadidő
Jog
Kultúra - Művészet
Média
Oktatás - Tudomány
Sport
Természet - Környezetvédelem
Utazás - Turizmus
Üzlet - Gazdaság

Információ
Link hozzáadása
Webmester
Adminisztráció
Online felhasználó 4
Reklám
Hajdúszoboszló
Szanova Apartmanok

Reklámpiac
Linktár Net
Üllő 
Home > Egészség - Életmód > Betegségek
SubCategories:
None

Links: 105


HÖRGHURUT
http://www.otthonigyogymodok.hu/horghurut/
A rövid ideig tartó hörghurutos megbetegedések többségét vírusos vagy bakteriális fertőzés okoz­za, de allergia is kiválthatja. A hörgők megduzzadnak, és a csillószőrök – a légutakat borító apró szőrök – megbénulnak, így tisztító tevékenységüket nem tud­ják elvégezni. A nyák fel­gyűlik, ami heves köhögés­re késztet bennünket…

Emellett fájdalom, lég­szomj, zihálás, verejtékezés, hidegrázás, kimerültség és láz is jelentkezhet. A tüne­tek általában 10 nap alatt elmúlnak. A dohányzás, illetve a por huzamos belégzése miatt kialakuló krónikus hörghurut azon­ban akár egy egész életen át fennállhat.
[Visits: 192|Added: 30 Jul 18 @ 22:39:00] Not Rated! Report Dead Link
HORKOLÁS
http://www.otthonigyogymodok.hu/horkolas/
A horkolás az a „rendellenesség”, amely általában nem az érintett személynek, hanem a környezetének okozza a legtöbb bosszúságot: az illető valószínűleg sokkal többet alszik, mint a családtagjai. Ha mi is az ilyen akaratlan éjszakai randalírozók közé tartozunk, mutassuk meg partnerünknek a „túlélő” tippeket..

Akár már alvó testhelyzetünk megváltoztatása is segíthet, de lehet, hogy nagyobb erőfeszítésre lesz szükségünk a nyugodt pihenéshez:
[Visits: 166|Added: 10 Sep 18 @ 17:42:09] Not Rated! Report Dead Link
HÚGYÚTI FERTŐZÉSEK
http://www.otthonigyogymodok.hu/hugyuti-fertozesek/
Nők esetében a vizeletürítés közben tapasztalt égető, szúró, görcsös fájdalom általá­ban húgyúti fertőzést (hólyaghurutot) jelent. Minden ötödik nő évente legalább egyszer szenved ilyen fertőzésben, és sajnos, aki egyszer elkapta, annál újra visszatérhet..

A férfiak körében kevésbé gyakori a betegség. Az orvos által javasolt antibiotikum-kúra közben – a fertőzés mihamarabbi megszüntetése, illetve a fájdalom csökkentése érdeké­ben – próbáljuk ki a következő gyógymódokat.
[Visits: 154|Added: 10 Sep 18 @ 17:42:19] Not Rated! Report Dead Link
IDEGESSÉG – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/idegesseg-lelki-okai/
Az ideges feszültség mindig belső nyomásra utal, mely azért jön létre, mert valami nem úgy történik, ahogy az illető szeretné. A belső nyugalom és kiegyensúlyozottság zavarát jelzi, mely abbéli vá­gyunkból adódik, hogy erőnkön felül teljesítsünk, valamint félelmünkből, hogy belsőleg felállított magas mércénknek nem tudunk megfelelni.
[Visits: 186|Added: 10 Sep 18 @ 17:42:30] Not Rated! Report Dead Link
IDŐSKORI PANASZOK – LELKI HÁTTERE
http://www.otthonigyogymodok.hu/idoskori-panaszok-lelki-hattere/
Az időskori panaszok megoldatlan problémákra és életfeladatokra utalnak. A tünet jellege pontosan elárulja, milyen feladatról van szó. Az öregkorral nem feltétlenül jár együtt betegség, feltéve, hogy az ember az élet folyamán megtanulta a maga leckéit. Az időskor sajátos feladata, hogy az ember szabaddá tegye magát.
[Visits: 171|Added: 10 Sep 18 @ 17:42:42] Not Rated! Report Dead Link
ÍNHÜVELYGYULLADÁS – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/inhuvelygyulladas-lelki-okai/
Az ínhüvelygyulladás következtében a kéz és az ujjak a legkisebb mozdulatra is fájnak, s a határozott fogás lehetetlenné válik. Ez tipikus „titkárnői betegség” kiváltó tényezőjének elsősorban az írógépelést tartják. A betegség valódi oka azonban a pszichikai, munkával összefüggő túlterhelés..
[Visits: 185|Added: 10 Sep 18 @ 17:42:51] Not Rated! Report Dead Link
ISIÁSZ – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/isiasz-lelki-okai/
Az isiász, más néven ülőideg-fájdalom, valóságos vagy annak vélt túlterhelésre utal. Az ember vagy túl sokat vállalt, illetve tervezett be magának, túlzott felelősséget visel vagy problémákat hurcol magával, amitől egyre nehezebbnek tűnik az élete. Az isiász panaszok néha anyagi problémákkal vagy a jövőtől való félelemmel függnek össze. Máskor az illető súlyos teherként cipeli magával a múltját.
[Visits: 198|Added: 30 Jul 18 @ 22:35:39] Not Rated! Report Dead Link
ISIÁSZ – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/isiasz-lelki-okai/
Az isiász, más néven ülőideg-fájdalom, valóságos vagy annak vélt túlterhelésre utal. Az ember vagy túl sokat vállalt, illetve tervezett be magának, túlzott felelősséget visel vagy problémákat hurcol magával, amitől egyre nehezebbnek tűnik az élete. Az isiász panaszok néha anyagi problémákkal vagy a jövőtől való félelemmel függnek össze. Máskor az illető súlyos teherként cipeli magával a múltját.
[Visits: 176|Added: 30 Jul 18 @ 22:36:32] Not Rated! Report Dead Link
IZOMGÖRCS
http://www.otthonigyogymodok.hu/izomgorcs/
Edzés alatt időnként be­görcsöl egy izmunk, vagy más tevékenység közben valamelyik testrészünk hosszabb időre megmere­vedik (például nem tudjuk elengedni a tollat). A gör­csöt mindkét esetben az izom túlterhelése, elektro­lithiány, stressz vagy kime­rültség okozza…

Az éjszakai lábszárgörcs vagy a meg­magyarázhatatlannak tűnő gyakori izomgörcsök helyi elektrolit zavarra vezethe­tők vissza, amelynek követ­keztében az izomsejtek tartós ingerület alatt áll­nak. A rendellenesség gyakran a kálium és a nát­rium egyensúlyának felbo­rulásával áll összefüggésben.
[Visits: 174|Added: 30 Jul 18 @ 22:34:43] Not Rated! Report Dead Link
IZOMGÖRCS – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/izomgorcs-lelki-okai/
Az életet az energia szüntelen áramlása és cseréje, keletkezés és elmúlás, folytonos fel- és leépülés jellemzi. Ideális esetben életünk minden területe s egyben testünk különböző részei is egyforma mértékben részesülnek energiából. Ha azonban bizonyos tevékenységeket, „magatartásokat” vagy beállítódásokat előtérbe helyezünk, mindig csupán egyetlen oldalra koncentrálunk, ismételten ugyanazt a „tartást” vesszük fel vagy meghatározott nézetekhez, álláspontokhoz „kötjük magunkat”, ak­kor testi síkon is meg fogunk merevedni.
[Visits: 159|Added: 10 Sep 18 @ 17:44:36] Not Rated! Report Dead Link
IZOMSORVADÁS – LELKI HÁTTERE
http://www.otthonigyogymodok.hu/izomsorvadas-lelki-hattere/
Az izomsorvadás esetében a test izmai fokozatosan megrövidülnek, a beteg gyenge és cselekvőképtelen lesz. E betegség révén a test jelzi, hogy az illető természetes cselekvő­képességét azáltal veszítette el, hogy izmait nem vette igénybe, nem mozgott eleget, azaz változásra képtelennek bizonyult.
[Visits: 161|Added: 10 Sep 18 @ 17:44:50] Not Rated! Report Dead Link
ÍZÜLETI BETEGSÉGEK
http://www.otthonigyogymodok.hu/izuleti-betegsegek/
Az artrózis bármely ízület­ben kialakulhat; hátterében a mozgásszegény életmód, a túlsúly vagy valamilyen sérülés áll. A csontok fel­színét védő és a lengéscsil­lapító szerepét betöltő porc kopása miatt a csont a másik csonthoz dörzsölődik, és az ízület fájdalma­san merevvé, duzzadttá válik. Artrózis általában 60 év felett jellemző, és a nők körében gyakoribb. Az arthritis oka lehet az ízületek baktérium-, vírus­fertőzés vagy anyagcsere­zavar miatt kialakult gyulla­dása. A köszvényt a vér magas húgysavszintje idézi elő. Szintén gyakori a reumás ízületi gyulladás.
Ilyenkor perszer jó tanácsokkal lát el az orvosunk, családtagjaink, barátaink, de még a szomszéd is, és az ízületi gyulladásra általában alkalmazott gyulladáscsökkentő gyógyszerek csillapítják is a fájdalmat, az arthritis kezelése azonban nem merül ki ennyiben
[Visits: 158|Added: 10 Sep 18 @ 17:45:10] Not Rated! Report Dead Link
ÍZÜLETI GYULLADÁS – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/izuleti-gyulladas-lelki-okai/
Az arthritis, más néven ízületi gyulladás esetében fizikai merevség­ről és mozgásképtelenségről van szó. Mindez arra utal, hogy a beteg szellemi-lelki vonatkozásban is „mozgásképtelenné”, azaz hajtha­tatlanná és makaccsá vált. Ez a betegség, különösen idősebb embe­rek körében, rendkívül gyakori. Minthogy ezek az egyének rendszerint képtelenek változtatni egyszer már kialakult álláspont­jukon, így testi vonatkozásban is merev, nehézkes benyomást kel­tenek. Következésképp az arthritis általában a környezettel szembeni merev magatartással párhuzamosan jelentkezik..
[Visits: 189|Added: 30 Jul 18 @ 22:35:10] Not Rated! Report Dead Link
KELÉSEK
http://www.otthonigyogymodok.hu/kelesek/
A tályognak vagy furunkulusnak is nevezett kelést általában a rendkívül fertő­ző Staphiococcus baktériu­mok okozzák, amikor egy szőrtüszőn át a bőrbe jut­nak. A terület megtelik gennyei, bepirosodik, meg­duzzad, és mivel a váladék felfelé nyomul, fehér vagy sárga mag képződik a kelés tetején..
[Visits: 180|Added: 17 Jun 18 @ 17:26:35] Not Rated! Report Dead Link
KÉZTŐCSATORNA-SZINDRÓMA
http://www.otthonigyogymodok.hu/keztocsatorna-szindroma/
A csukló belsejében egy szűk alagút, az un. kéztő-csatorna helyezkedik el. Hátsó falát a kéztőcsontok, elülső falát a haránt­csuklószalag képezi. Ezen át futnak az ujjak hajlító-inai, és áthalad rajta a kö­zépideg is. Ha sérülés, reumás elváltozás vagy más ok miatt a csatorna beszű­kül, a felül futó ínakat a harántcsukló-szalag leszorítja.
[Visits: 177|Added: 10 Sep 18 @ 17:52:29] Not Rated! Report Dead Link
KIMERÜLTSÉG
http://www.otthonigyogymodok.hu/kimerultseg/
Az emberek olyan gyakran panaszkodnak tartós, nagy­fokú fáradtságra, kimerült­ségre, hogy az orvosok ezt tartják az első számú egészségügyi problémának. Többnyire motiváció hiány és a szexuális vágy csökke­nése kíséri.

Kialakulásához számos betegség és élet­módbeli tényező is hozzá­járul, köztük az alváshiány, a nem megfelelő táplálko­zás, az influenza, az elhízás, az allergia, a fertőzések, a vérszegénység, az alkoho­lizmus, a pajzsmirigy műkö­dési zavarai, a szívbetegség, a rákos megbetegedések, a cukorbetegség és az AIDS.
[Visits: 165|Added: 10 Sep 18 @ 17:52:43] Not Rated! Report Dead Link
KISEBBRENDŰSÉGI ÉRZÉS – LELKI HÁTTERE
http://www.otthonigyogymodok.hu/kisebbrendusegi-erzes-lelki-hattere/
A kisebbrendűségi érzés azt sugallja az embernek, hogy „Úgy, ahogy vagyok, nem találhatnak szeretetreméltónak!” Minthogy azonban az ember szeretetre vágyik, mert önmagát képtelen szeret­ni, mindent megkísérel, hogy környezetével megkedveltesse magát. Engedelmes, szorgalmas, egyre okosabbá és ügyesebbé válik, sőt talán híressé és gazdaggá is. Minden megváltozott az életében, csupán a kisebbrendűségi érzés nem.
[Visits: 174|Added: 26 Aug 18 @ 21:21:55] Not Rated! Report Dead Link
KÖHÖGÉS
http://www.otthonigyogymodok.hu/kohoges/
A köhögés két fajtáját kü­lönböztetjük meg. A hurutos (produktív) köhögést, amelynek során váladék szakad fel, általában aller­gia, meghűlés vagy más lég­úti fertőzés okozza. A szá­raz (improduktív) köhögés szintén lehet meghűlés eredménye, de gyakrabban mellhártyagyulladás tünete, vagy cigarettafüst, por, füst, esetleg valamilyen más irri­táló anyag váltja ki..
[Visits: 129|Added: 17 Jun 18 @ 17:26:21] Not Rated! Report Dead Link
Korai magömlés elleni készítmény fiatal férfiaknak
http://korai-magomles-stop.hu/
Korai magömlés? Örökre elfelejtheted! Azonnali megoldás korai magömlés problémájával küzdő fiatal férfiaknak
[Visits: 814|Added: 18 Mar 14 @ 13:20:21] Not Rated! Report Dead Link
KÖRÖMBETEGSÉGEK
http://www.otthonigyogymodok.hu/korombetegsegek/
A benőtt lábköröm mellett valószínűleg a gombásodás az egyik leg­kellemetlenebb körömbe­tegség. Ez utóbbi esetben a köröm – többnyire a nagy­lábujjon – megvastagszik, elszíneződik és törékennyé válik. Gyakori rendellenes­ség még a köröm törede­zése, amelyet az öregedés, a kiszáradás vagy a nem megfelelő táplálkozás okozhat.

Az alábbiakban ,,a körmünkre nézünk”, és egészségesebb táplálkozással, válogatott étrend-kiegészítőkkel és gombaölő szerekkel megszüntetjük a fenti problémákat
[Visits: 75|Added: 26 Aug 18 @ 21:22:27] Not Rated! Report Dead Link
1 [2] 3 4 5 6
Google PageRank kijelző: CamelPark SEO tools
Linktár Network
Magyar
Linkgyujtemény