Home             Népszerű | Ajánló | Új Linkek | Szavazás
Kategóriák
Autók - Közlekedés
Állam
Család - Társadalom
Egészség - Életmód
Elektronika - Kommunikáció
Gasztronómia
Informatika - Internet
Ipar - Kereskedelem
Játékok - Szabadidő
Jog
Kultúra - Művészet
Média
Oktatás - Tudomány
Sport
Természet - Környezetvédelem
Utazás - Turizmus
Üzlet - Gazdaság

Információ
Link hozzáadása
Webmester
Adminisztráció
Online felhasználó 3
Reklám
Hajdúszoboszló
Szanova Apartmanok

Reklámpiac
Linktár Net
Üllő 
Home > Egészség - Életmód > Betegségek
SubCategories:
None

Links: 105


KÖSZVÉNY
http://www.otthonigyogymodok.hu/koszveny/
A köszvényes roham – és a vele járó szenvedés – hirtelen támad. Az egyik percben még boldogan teszünk-veszünk, a másikban pedig már kínzó fájdalom gyötör Először ösztönösen az aszpirinhoz nyúlnánk – ne tegyük…

Az aszpirin lelassítja a húgysav kiürülését, s ez tovább rontja a helyzetet. Sokkal jobb választás az ibuprofen, egy másik gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapító.
[Visits: 179|Added: 30 Jul 18 @ 22:35:59] Not Rated! Report Dead Link
KÖSZVÉNY – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/koszveny-lelki-okai/
A köszvény többnyire hajlam alapján kialakult anyagcserezavar (elsődleges köszvény), melyet a purinban gazdag táplálkozás idéz elő. Purinra a szervezetnek szüksége van, ám ha a vér telítődik vele, akkor köszvényes roham léphet fel. Egy anyagból tehát felesleg mutatkozik a testben.
[Visits: 178|Added: 30 Jul 18 @ 22:34:50] Not Rated! Report Dead Link
KÖTŐHÁRTYA- GYULLADÁS – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/kotohartya-gyulladas-lelki-okai/
A kötőhártya-gyulladás jelzi, hogy olyan konfliktusról van szó, amivel az ember „nem kíván szembenézni”. Magában foglalja a felhívást, hogy egyszer már tudatosan megvizsgáljuk, amivel nem akarunk szembenézni, s az okot is, amiért szemet hunyunk fölötte. A tünet rákényszerít, hogy többé ne térjünk ki a konfliktus elől, s így maradéktalanul őszinték legyünk önmagunkhoz.
[Visits: 198|Added: 10 Sep 18 @ 17:52:58] Not Rated! Report Dead Link
KÖTŐHÁRTYA-GYULLADÁS
http://www.otthonigyogymodok.hu/kotohartya-gyulladas/
A kötőhártya, a szemhéj belső felét és a szemgolyót borító átlátszó hártya gyulladásos megbetegedé­se a szem kivörösödésével, irritációjával és váladékozásával jár együtt. Többnyi­re bakteriális vagy vírusos fertőzés, illetve valamilyen virágporral, kozmetikum­mal, kontaktlencse-tisztító folyadékkal vagy egyéb anyaggal szembeni allergia váltja ki.
[Visits: 167|Added: 10 Sep 18 @ 17:53:10] Not Rated! Report Dead Link
KÖTŐSZÖVETI GYENGESÉG – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/kotoszoveti-gyengeseg-lelki-okai/
A kötőszövet az emberi test különböző részeit kapcsolja egymás­hoz, tartja össze. A bőrnek, azaz érintkező szervünknek, feszességet és tartást biztosít. Kötőszövet az, ami „összeköt”. A kötőszöveti gyengeség a belső tartás és állóképesség csökkent mértékére utal. Az illető egyén könnyen szerez „kék foltokat”, azaz könnyen meg­sérül, még ha az ütés csekély erejű is volt.
[Visits: 181|Added: 10 Sep 18 @ 17:53:49] Not Rated! Report Dead Link
KÓROS RENDSZERETET – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/koros-rendszeretet-lelki-okai/
Aki lakásában már-már szinte kínos rendet tart, mindezt nagy valószínűséggel bizonytalanságból teszi. Öntudatlanul érzi, hogy lelki egyensúlya ingatag lábakon áll, s már egy apró hanyagság is elegendő ahhoz, hogy teljesen összezavarodjék. Ráadásul aki kör­nyezetének demonstrálni szeretné, milyen szorgos és takaros terem­tés ő valójában, mindezt katonás rend és tisztaság révén kísérli meg bebizonyítani..
[Visits: 184|Added: 26 Aug 18 @ 21:22:15] Not Rated! Report Dead Link
LÁBSZAG
http://www.otthonigyogymodok.hu/labszag/
A lábunk sok millió bakté­rium természetes élőhelye. Ezek a mikroorganizmusok az izzadságunkkal, valamint az elhalt bőrsejtjeinkkel táplálkoznak, és a mellék­termékeik okozzák a kelle­metlen lábszagot. Ugyan­akkor előfordulhat, hogy valamilyen rosszul kezelt gombás fertőzés áll a háttérben.
A cukorbetegség­ben és a szívbetegségben szenvedő emberek, vala­mint általában az idősek az elégtelen vérkeringés következtében hajlamosab­bak a lábfertőzésekre és a lábszagra.
[Visits: 245|Added: 20 Sep 18 @ 20:00:30] Not Rated! Report Dead Link
LÁZ
http://www.otthonigyogymodok.hu/laz/
A láz leggyakrabban azt jelzi, hogy a szervezetünk valamilyen fertőzést próbál leküzdeni. A magas hőmér­séklet gátolja a kórokozók szaporodását, és gyorsítja a szervezet ellenanyag-ter­melését. 37-38 “C között hőemelkedésről, 38-39 °C között mérsékelt lázról, 39-40,5 °C között magas lázról, 40,5 °C fölött pedig hiperpirexiáról beszélünk…
[Visits: 193|Added: 20 Sep 18 @ 20:00:42] Not Rated! Report Dead Link
MAGAS KOLESZTERINSZINT
http://www.otthonigyogymodok.hu/magas-koleszterinszint/
Magas koleszterinszint ese­tén a véráramban keringő vérzsírok mennyisége kó­rosan megnő, egyensúlyuk felbomlik. Általában csak a koleszterin megemelke­dését szoktuk emlegetni, holott egy másik vérzsír, a triglicerid is ugyanolyan figyelmet érdemel.
[Visits: 168|Added: 20 Sep 18 @ 20:00:54] Not Rated! Report Dead Link
MAGAS VÉRNYOMÁS
http://www.otthonigyogymodok.hu/magas-vernyomas/
A magas vérnyomásban szenvedők fele nem is tud a betegségéről, a diagnózist pedig az érintettek 70 százaléka nem veszi elég komolyan. Mivel kezdetben a magas vér­nyomás tünetmentes, gyakran csak orvosi vizsgálatkor derül ki.

Akkor magas a vérnyomá­sunk (hipertenzió), amikor a szisztolés nyomás (a fel­ső érték) 130 Hgmm vagy annál magasabb, vagy a diasztolés nyomás (az alsó érték) 90 Hgmm vagy több.
[Visits: 176|Added: 20 Sep 18 @ 20:01:19] Not Rated! Report Dead Link
MANDULAGYULLADÁS – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/mandulagyulladas-lelki-okai/
A mandulagyulladás arra az érzésre utal, miszerint valami nyomasz­tó dolog, melyet le kell nyelnem vagy eddig mindig lenyeltem, megfertőz engem. Ezentúl nem akarom lenyelni, magamhoz venni, többé képtelen vagyok elfogadni. Egy erős, heveny és mind ez idáig elfojtott konfliktusról van szó, mely hirtelen életre kel bennem.
[Visits: 207|Added: 30 Jul 18 @ 22:37:25] Not Rated! Report Dead Link
MÁSNAPOSSÁG
http://www.otthonigyogymodok.hu/masnapossag/
A másnaposság jellemzően hasogató fejfájással, verej­tékezéssel, hányingerrel, esetleg remegéssel vagy szorongással jár. A nagy mennyiségű alkohol kiszá­rítja a szervezetünket, és kimeríti az ásványianyag ­készletünket. A fejfájást az agyban lévő véredények kitágulása, az émelygést és az izzadást pedig a vér rendellenesen savassá válá­sa (ezt az állapotot nevezik acidózisnak) okozza.
[Visits: 168|Added: 20 Sep 18 @ 20:01:30] Not Rated! Report Dead Link
MEGFÁZÁS – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/megfazas-lelki-okai/
A megfázás jelzi nekem, hogy belsőleg hideggé váltam, hiányzik belőlem a melegség, mivel az értelmem, s nem a szívem szerint éltem. Rákényszerít, hogy önmagammal foglalkozzam, törődjem végre a magam dolgával, ne nyeljek le többé olyasmit, ami nem felel meg nekem. Világosan mutatja: „Tőlem idegen mércéhez igazodtam, valami ismeretlent fogadtam be. Ez az ismeretlen nincs összhangban ve­lem. Legyengített.”
[Visits: 168|Added: 20 Sep 18 @ 20:01:41] Not Rated! Report Dead Link
MEGFÁZÁS ÉS INFLUENZA
http://www.otthonigyogymodok.hu/megfazas-es-influenza/
A nátha a felső légutak nyálkahártyájának megbe­tegedése, ezért a tünetek „nyaktól felfelé” jelentkez­nek: orrdugulás, torokfájás, tüsszögés, köhögés. Ha ezenkívül legalább 38 °C-os láz, fej- és végtagfájdalom, rendkívüli kimerültség, hasmenés, hányinger vagy hányás is fellép, nagyobb a valószínűsége, hogy influ­enzát kaptunk..
[Visits: 170|Added: 20 Sep 18 @ 20:01:53] Not Rated! Report Dead Link
MELLKASI SZORÍTÁS
http://www.otthonigyogymodok.hu/mellkasi-szoritas/
A nyomó, szorító mellkasi fájdalom figyelmeztet ben­nünket arra, hogy a szívünk nem jut elegendő oxigén­dús vérhez. A szívet ellátó artériák (koszorúerek) fa­lán a zsíros lerakódásokból úgynevezett plakkok ala­kultak ki, amelyek beszűkí­tik az ereket. Ilyenkor az átmeneti vérellátási zavar, vagyis az oxigénhiány miatt lép fel az anginás fájdalom, mely gyógyszerekre általá­ban jól reagál.
[Visits: 160|Added: 20 Sep 18 @ 20:02:03] Not Rated! Report Dead Link
MENOPAUZA
http://www.otthonigyogymodok.hu/menopauza/
A változókor a petefészek zsugorodásával kezdődő és a menstruáció teljes megszűnésével lezáruló folyamat, A női nemi hor­mon, az ösztrogén és a progeszteron termelődése fokozatosan csökken, és az ovuláció (havi peteérés) ritkábbá válik, végül mind­kettő abbamarad.

A hor­monháztartás egyensúlyá­nak felborulása számos kellemetlen tünettel járhat: hőhullámok és éjszakai izzadás, hüvelyszárazság, kedélyhullámzás, alvászavar és kiszámíthatatlan, illetve szokatlanul könnyű vagy fájdalmas menstruáció. Ekkor indul meg a kóros (vagyis 3-5%-nál nagyobb mértékű) csontvesztés, a csontritkulás is.
[Visits: 180|Added: 20 Sep 18 @ 20:02:14] Not Rated! Report Dead Link
MENSTRUÁCIÓ ELŐTTI TÜNETEGYÜTTES
http://www.otthonigyogymodok.hu/menstruacio-elotti-tunetegyuttes/
Az egy-két héttel a menst­ruáció előtt jelentkező tünetcsoportba tartozik az emlőérzékenység, a han­gulatingadozás, a fejfájás, a hátfájás, az ödémásodás (vízvisszatartás) és a has­puffadás. A problémát a hormonegyensúly felboru­lásával hozzák összefüggés­be, de pontosan nem tud­ják, miért hajlamosabbak rá egyes nők, mint mások. Annyi bizonyos, hogy a fő tettesek az ösztrogén és a progeszteron..
[Visits: 167|Added: 01 Oct 18 @ 11:34:17] Not Rated! Report Dead Link
MENSTRUÁCIÓS PANASZOK
http://www.otthonigyogymodok.hu/menstruacios-panaszok/
A menstruáció alatt jelent­kező görcsöket, ödémásodást, hátfájást, hányingert, fejfájást és kimerültséget a nő havi ciklusában bekö­vetkező hormonális inga­dozás okozhatja. A görcsö­kért a prosztagiandinok a felelősek: ezek a hor­monszerű anyagok a méh izomzatának feszülését idézik elő.

A só- és a víz­visszatartás a progeszteron termelésében – a menst­ruációt megelőző 7-10 nappal – megfigyelhető visszaesésének az eredmé­nye. A progeszteron és az ösztrogén szintjének cikli­kus változása az arra érzé­keny nőknél depressziót, szorongást és ingerlékeny­séget idéz elő.
[Visits: 108|Added: 01 Oct 18 @ 11:39:34] Not Rated! Report Dead Link
Mióma blog
http://mioma.hu
A mióma, a méh jóindulatú daganata ma egyre több 35 év feletti nőt érint Magyarországon. Az oldal a miómából meggyógyult nő weboldala, ahol a mióma tünetei, okai, a háttérben rejlő hormonális problémákról, az ösztrogén dominanciáról, a természetes úton történő gyógyulás módjairól szeretné megosztani az évek alatt összegyűjtött információkat.
[Visits: 1317|Added: 19 Sep 13 @ 21:05:40] Not Rated! Report Dead Link
MOSAKODÁSI KÉNYSZER – LELKI HÁTTERE
http://www.otthonigyogymodok.hu/mosakodasi-kenyszer-lelki-hattere/
Hasonlatosan ahhoz, ahogy testünk a mosdás révén tiszta lesz, a mosakodás egyben a „piszkostól” való belső megtisztulás szimbó­luma is. Az ember nem véletlenül érzi magát olyan kellemesen egy kiadós fürdés után. Külsőleg s belsőleg egyaránt távolra került a kellemetlen, piszkos dolgoktól vagy problémáktól. A mosakodási kényszer ebben az összefüggésben egyértelműen jelzi a törekvést, hogy az ember mintegy lemossa magáról valamely tényleges vagy képzelt bűnét.
[Visits: 95|Added: 01 Oct 18 @ 11:41:17] Not Rated! Report Dead Link
1 2 [3] 4 5 6
Google PageRank kijelző: CamelPark SEO tools
Linktár Network
Magyar
Linkgyujtemény