Home             Népszerű | Ajánló | Új Linkek | Szavazás
Kategóriák
Autók - Közlekedés
Állam
Család - Társadalom
Egészség - Életmód
Elektronika - Kommunikáció
Gasztronómia
Informatika - Internet
Ipar - Kereskedelem
Játékok - Szabadidő
Jog
Kultúra - Művészet
Média
Oktatás - Tudomány
Sport
Természet - Környezetvédelem
Utazás - Turizmus
Üzlet - Gazdaság

Információ
Link hozzáadása
Webmester
Adminisztráció
Online felhasználó 3
Reklám
Hajdúszoboszló
Szanova Apartmanok

Reklámpiac
Linktár Net
Üllő 
Home > Egészség - Életmód > Betegségek
SubCategories:
None

Links: 105


NAGYOTHALLÁS – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/nagyothallas-lelki-okai/
Aki nagyothallásban szenved, az bizonyos dolgokat nem tud vagy nem akar meghallani, vagy éppen „úgy hiszi, nem hall jól”!A nagyothallás lelki vonatkozás tekintetében a szembetegségek­kel rokon. Ahogy a rövidlátó csak a nyerset, nagyot és egyértelműt látja, a nagyothalló csupán a hangos, feltűnő zajokat képes érzékel­ni.
[Visits: 161|Added: 01 Oct 18 @ 11:41:33] Not Rated! Report Dead Link
NÁTHA – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/natha-lelki-okai/
A nátha kialakulásának lelki háttere könnyen felismerhető, elegendő csupán a külsőleg megnyilvánuló jelekre figyelnünk. Az embernek bedugul az orra, azaz „torkig van” valamivel. A nátha mindig olyan helyzetben jelentkezik, amikor az illető túlterheltnek érzi magát és indokot keres a visszahúzódásra, mivel jelenleg nincs abban a hely­zetben, hogy a számára kellemetlen követelménynek eleget tudjon tenni.
[Visits: 173|Added: 01 Oct 18 @ 11:41:46] Not Rated! Report Dead Link
NEM GYULLADÁSOS ÍZÜLETI BETEGSÉGEK – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/nem-gyulladasos-izuleti-betegsegek-lelki-okai/
Az arthrosis (nem gyulladásos ízületi betegség) esetében az ízületek elkopásáról van szó, melyet adott ízületi területek terhelése, alkati sajátossága és teljesítőképessége közötti aránytalanság figyelmen kívül hagyása idézettelő. Rendkívül elterjedt betegség, idős korban. legalábbis enyhe formában, szinte mindenkinél jelentkezik.
[Visits: 176|Added: 01 Oct 18 @ 11:42:04] Not Rated! Report Dead Link
NYAK-ÉS VÁLLFÁJDALOM
http://www.otthonigyogymodok.hu/nyak-es-vallfajdalom/
Mindannyiunkkal előfordult már, hogy kifacsart testhelyzetben aludtunk, túl hosszú ideig ültünk a számítógép előtt, belefeledkeztünk a kötögetésbe vagy a barkácso­lásba, esetleg egy örökkévalóságig trécseltünk telefonon a kagylót a fülünk és a vállunk közé szorítva – aminek az lett az eredménye, hogy megfájdult a nyakunk, vagy merevvé vált a vállunk
[Visits: 158|Added: 01 Oct 18 @ 11:42:21] Not Rated! Report Dead Link
NYÁLKATÖMLŐ- ÉS ÍNGYULLADÁS
http://www.otthonigyogymodok.hu/nyalkatomlo-es-ingyulladas/
Nyálkatömlő-gyulladás akkor jelentkezik, amikor egymás után sokszor végzünk egy mozdulatot, és túlságosan megterheljük az érintett ízületet – ezért olyan gyakori például kertészeknél a könyökben vagy golfozóknál a vállban. Az íngyulladást szintén ismétlődő megerőltetés okozza…
[Visits: 180|Added: 01 Oct 18 @ 11:42:44] Not Rated! Report Dead Link
NYELÉSI NEHÉZSÉGEK – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/nyelesi-nehezsegek-lelki-okai/
A nyelési panaszok arra utalnak, hogy bizonyos dolgokat, tényeket és helyzeteket nehezünkre esik „lenyelni”, azaz elfogadni és elviselni. A nagyobb falatokat csak üggyel-bajjal tudjuk „megrágni”, egyes dolgokat viszont „muszáj egyszerűen lenyelnünk”. Másokat pedig „képtelenek vagyunk olyan gyorsan megemészteni”.
[Visits: 165|Added: 01 Oct 18 @ 11:43:04] Not Rated! Report Dead Link
NYUGTALAN LÁB SZINDRÓMA
http://www.otthonigyogymodok.hu/nyugtalan-lab-szindroma/
A nyugtalan láb szindróma elnevezés tökéletesen ér­zékelteti a jelenség lénye­gét: amikor lefekszünk aludni vagy pihenni, idege­sítő mozgáskényszert ész­lelünk a lábunkban. Általá­ban csak akkor múlik el, ha sétálunk egyet.

Idősebbek, állapotos nők, valamint cukorbetegek és derék­problémákkal küzdő em­berek hajlamosabbak erre a rendellenességre. A kór okát ugyan nem ismerjük, de a legnagyobb kockázat­nak kitett csoportok mindegyikére jellemző az alacsony magnéziumszint. A tüneteket a cukor-, a koffein-, illetve az alkohol­fogyasztással, valamint egyes vényköteles gyógy­szerek szedésével is össze­függésbe hozzák.
[Visits: 170|Added: 01 Oct 18 @ 11:43:17] Not Rated! Report Dead Link
ÖDÉMA
http://www.otthonigyogymodok.hu/odema/
A vízvisszatartás vízhajtó gyógyszerekkel kezelhető, amelyek hatására szervezetünk kiüríti a felesleges folyadékot. Ezzel együtt azonban testünk fontos ásványi anyagokat is veszíthet, amelyek egyebek mellett biztosítják szívünk megfelelő működését..
[Visits: 155|Added: 01 Oct 18 @ 11:43:33] Not Rated! Report Dead Link
OtthoniGyogymodok
http://www.otthonigyogymodok.hu/
Megbízható gyógymódok hétköznapi betegségekre. Találja meg a megfelelő gyógymódok bármelyik betegségéhez. Széleskörű témák, hasznos tanácsokkal. Gyerekbetegségek, népbetegségek, időskori problémák, női és férfi betegségek is megtalálhatóak az oldalon. Ráadásul a betegségek lelki okaiban is betekintést nyerhetnek a kedves olvasók, feltárhatják testük legrejtettebb titkait, amikkel a betegségek üzenni akarnak. Olvasson bele a cikkekbe, megéri.
[Visits: 186|Added: 17 Jun 18 @ 17:26:51] Not Rated! Report Dead Link
ÖVSÖMÖR
http://www.otthonigyogymodok.hu/ovsomor/
A bárányhimlőt okozó Varicella zooster nevű her­peszvírus az eredeti fertő­zés után a gerincvelői vagy agyi érző idegdúcokba te­lepedve a szervezetben marad. Az esetek 20 száza­lékában, többnyire 50 év felett újra működésbe lép, ekkor azonban már övsömört idéz elő annak az idegnek a beidegzési terü­letén, amelynek a dúcában megbújt.
[Visits: 193|Added: 08 Aug 18 @ 21:52:28] Not Rated! Report Dead Link
PAJZSMIRIGYTÚLTENGÉS – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/pajzsmirigytultenges-lelki-okai/
Közismert dolog, hogy az ember szellemi-lelki állapota jelentős hatást gyakorol a szervezetben levő mirigyek működésére. Különö­sen igaz ez a pajzsmirigy esetében. Ha valaki ösztönös igényeit és érzelmeit szüntelenül elnyomja – különösen az agresszív és eluta­sító jellegű érzelmeit -, s ennek következtében állandó belső harcnak van kitéve.
[Visits: 168|Added: 08 Aug 18 @ 21:52:38] Not Rated! Report Dead Link
PARKINSON KÓR – LELKI HÁTTERE
http://www.otthonigyogymodok.hu/parkinson-kor-lelki-hattere/
Ha egy Parkinson-kórban szenvedő beteget figyelmesen szemlélünk, az a benyomásunk támad, mintha két ellentétes erő rángatná ide-oda. Ez a betegség valójában akkor lép fel, ha valakit belsőleg két különböző képzet vagy érdek kerít a hatalmába. A beteg egyfelől valami konkrét cselekedetet szeretne végrehajtani, amiben viszont külső hatások vagy egy belső „ellennyomás” megakadályozza.
[Visits: 189|Added: 08 Aug 18 @ 21:52:49] Not Rated! Report Dead Link
Pánik betegség és depresszió kezelés - pszichoterápia
http://www.mentalkozpont.hu
Pszichoterápia és pánik betegség és depresszió kezelés. Pszichológus és pszichiátria budapesten a Mental Higién központi intézetben. Szexuális problémák megoldása.
[Visits: 1687|Added: 11 Aug 07 @ 09:10:23] Not Rated! Report Dead Link
RÁK KIALAKULÁSÁNAK – LELKI HÁTTERE
http://www.otthonigyogymodok.hu/rak-kialakulasanak-lelki-hattere/
Vannak sajátosan rákkeltő tényezők, melyek valamilyen hibás lelki magatartásban gyökereznek. Az ilyen egyének hajlamosak az önsajnálatra, előszeretettel hánytorgatják fel múltbeli sérelmeiket. Képtelenek arra, hogy elengedjék magukat vagy emberi kapcsolatokat létesítsenek és tartsanak fenn. Állandó önértékelési zavarral küszködnek, az az érzésük, hogy társaik nem fogadják el, kirekesztik őket. Ezen érzések kialakulása gyakran a gyermekkorba nyúlik vissza.
[Visits: 180|Added: 08 Aug 18 @ 21:52:59] Not Rated! Report Dead Link
REGGELI HÁNYINGER
http://www.otthonigyogymodok.hu/reggeli-hanyinger/
A terhesség alatti gyakori hányinger közismert jelen­ség, ez azonban nem jelen­ti azt, hogy meg is lehet magyarázni. Az orvosok úgy vélik, hogy a reggeli hányingert (amely nem mindig reggel jelentkezik) az ösztrogénszint emelke­dése, enyhe kiszáradás (elégtelen folyadékbevitel) vagy a terhesség korai sza­kaszára jellemző alacsony vércukorszint okozhatja..
[Visits: 177|Added: 08 Aug 18 @ 21:53:12] Not Rated! Report Dead Link
REKEDTSÉG – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/rekedtseg-lelki-okai/
Az akut, illetve krónikus rekedtség „szótlanná” teszi az embert! Ez egyfelől annyit jelent, hogy a beteg tehetetlennek érzi magát, úgy hiszi, „nincs több mondanivalója”, másfelől a rekedtség egyben felszólítás is, hogy a konfliktusokat ne hangerővel, hanem belső megértés és átalakulás révén próbálja megoldani.

Rekedtséget vált­hat ki a konfliktusoktól való félelem, az az érzés, hogy az illető nem tudja helyesen kifejezni magát, illetve ebben mások meggátolják.
[Visits: 167|Added: 01 Oct 18 @ 11:43:59] Not Rated! Report Dead Link
ROSSZ SZAGÚ LEHELET
http://www.otthonigyogymodok.hu/rossz-szagu-lehelet/
Az emberek hátrébb hú­zódnak tőlünk beszélgetés közben, esetleg valaki őszintén közli, hogy rossz szagú a leheletünk? Lehet, hogy egyszerűen valami­lyen paprikás, fokhagymás, vöröshagymás ételt vagy lágy, penészes sajtot fo­gyasztottunk. Számos más ok is húzódhat azonban a háttérben..
[Visits: 174|Added: 01 Oct 18 @ 11:44:19] Not Rated! Report Dead Link
ROSSZULLÉT ÉS HÁNYÁS – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/rosszullet-es-hanyas-lelki-okai-2/
A rosszullét és a hányás jelzi, hogy valami, amit magunkhoz vet­tünk, amivel foglalkoztunk, megfeküdte a gyomrunkat. Akár egy probléma is megfeküdheti a gyomrunkat, elronthatja az étvágyunkat. Ismerős fordulattal élve: „Már a puszta gondolattól is rosszul leszek!” A kellemetlen helyzetek és nyomasztó problémák, mint látjuk, fizikai rosszullétet idézhetnek elő, ami végeredmény­ben odáig fokozódhat, hogy a lelki értelemben emészthetetlen, jókora falatoktól hányás révén szabadulunk meg..
[Visits: 85|Added: 30 Jul 18 @ 22:36:41] Not Rated! Report Dead Link
RÖVIDLÁTÁS – LELKI HÁTTERE
http://www.otthonigyogymodok.hu/rovidlatas-lelki-hattere/
A rövidlátás a külvilágtól való félelem látható megnyilvánulása. Aki az élet lényeivel nem kíván szembenézni, az rövidlátó módon él. De ilyenné válik az is, aki nem tanulja meg vállalni az élet feladatait. A rövidlátás különösen gyakori fiatalkorban, minthogy az ifjúból hi­ányzik az előretekintés, a távollátás képessége. Egyáltalán nem akar még a jövőbe (távolba) nézni, csakis a pillanatnak él, következésképp „távollátásra” képtelen. A rövidlátás viszont a huszadik életévet kö­vetően jelentősen visszafejlődhet, feltehetőleg azzal egyenes arány­ban, ahogy az ember „messzelátásra” tesz szert.
[Visits: 74|Added: 01 Oct 18 @ 11:44:35] Not Rated! Report Dead Link
SOKÍZÜLETI GYULLADÁS – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/sokizuleti-gyulladas-lelki-okai/
A sokízületi gyulladásban szenvedő betegek feltűnően egybevágó személyiségjegyekkel rendelkeznek. Többnyire csöndes, szerény, szorgalmas és gyakorlatias emberek, önzetlenek és önfeláldozók, gyakran egészségügyi vagy szociális gondozói munkakörben dol­goznak. Türelmesek, igénytelenek és mindig készek a teherválla­lásra. Kórképükben a reumafaktor világosan kimutatható, a szívműködés viszont nem károsul.
[Visits: 155|Added: 01 Oct 18 @ 11:44:55] Not Rated! Report Dead Link
1 2 3 [4] 5 6
Google PageRank kijelző: CamelPark SEO tools
Linktár Network
Magyar
Linkgyujtemény