Home             Népszerű | Ajánló | Új Linkek | Szavazás
Kategóriák
Autók - Közlekedés
Állam
Család - Társadalom
Egészség - Életmód
Elektronika - Kommunikáció
Gasztronómia
Informatika - Internet
Ipar - Kereskedelem
Játékok - Szabadidő
Jog
Kultúra - Művészet
Média
Oktatás - Tudomány
Sport
Természet - Környezetvédelem
Utazás - Turizmus
Üzlet - Gazdaság

Információ
Link hozzáadása
Webmester
Adminisztráció
Online felhasználó 4
Reklám
Hajdúszoboszló
Szanova Apartmanok

Reklámpiac
Linktár Net
Üllő 
Home > Egészség - Életmód > Betegségek
SubCategories:
None

Links: 105


SOVÁNYSÁG – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/sovanysag-lelki-okai/
A kóros lesoványodás leginkább a pubertáskorba lépő lányoknál je­lentkezik, vagyis abban az időszakban, mikor a serdülő lánynak új szerepével, önnön nemiségével meg kell barátkoznia Az evéstől va­ló tartózkodás szimbolikus értelemben e fejlődést hivatott hátráltatni. A soványságra áhítozók felülmúlhatatlan eszményképe a tisztaság, átszellemültség és súlytalanság, a testiségtől, „az állatiastól”, a nemi­ségtől való megszabadulás, végső soron az „anyagtalanná válás”.
[Visits: 180|Added: 01 Oct 18 @ 11:45:15] Not Rated! Report Dead Link
SZÁJSZÁRAZSÁG
http://www.otthonigyogymodok.hu/szajszarazsag/
A száj kiszáradásáért több­nyire az elégtelen nyálelvá­lasztás a felelős – amit előidézhetnek bizonyos gyógyszerek, a szájrák elle­ni sugárkezelés, a kemote­rápia vagy valamilyen mű­tét. A Sjörgen-szindróma néven ismert autoimmun betegség a külső elválasztású mirigyek sorvadásával és hiányos működésével, főleg a könny- és nyál­termelődés elapadásával jár együtt…
[Visits: 172|Added: 30 Jul 18 @ 22:35:18] Not Rated! Report Dead Link
SZÉDÜLÉS – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/szedules-lelki-okai/
Aki mellőzöttnek érzi magát, nem kap elegendő figyelmet környeze­tétől, következésképp elveszíti belső egyensúlyát, éppen a szédülés érzésével fogja biztosítani, hogy ismét „minden körülötte forogjék”!

A szédülés állapota világosan jelzi, hogy a külső, biztos fogódzó­pontokat, melyek támaszul szolgáltak számunkra, elveszítettük. Szédüléskor szükségünk van valakire, aki kézen fog és vezet, aki törődik velünk és támaszt nyújt.
[Visits: 296|Added: 01 Oct 18 @ 11:45:55] Not Rated! Report Dead Link
SZÉLŰTÉS – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/szelutes-lelki-okai/
Ha valakit „szélütés ér”, ez hirtelen szívhalált vagy agyvérzést jelent­het. Mindkét esetben érelzáródásról van szó, aminek következtében a szív, illetve az agy meghatározott területének vérellátásában zavar keletkezik, ami e szervrész elhalásához vezet. Az agyvérzés vagy vá­ratlanul következik be, vagy több napon át, fokozatosan „fejlődik ki”. Az esetek többségében féloldali bénulást eredményez, mely az egyik karra, lábra, testoldalra vagy az alsó arcfélre terjed ki.
[Visits: 262|Added: 01 Oct 18 @ 11:46:16] Not Rated! Report Dead Link
SZEMIRRITÁCIÓ
http://www.otthonigyogymodok.hu/szemirritacio/
A könny folyamatosan óvja szemünket a kiszáradástól, ám emellett fontos szere­pet játszik a szemhéj alá került szennyeződések eltávolításában is. Ha kevés a könnyünk, a szemünk ér­zékennyé és vörössé válik. A kor előrehaladtával egy­re kevesebb termelődik, ezért az idősebbeknél gyakoribb a szemirritáció.

Az allergia, a száraz levegő és a dohányfüst szintén a szem kivörösödését és viszketését okozhatja.
[Visits: 266|Added: 01 Oct 18 @ 11:46:34] Not Rated! Report Dead Link
SZEMÖLCS
http://www.otthonigyogymodok.hu/szemolcs/
A humán papillomavírus (HPV) egyes típusai külső sérülésen át a bőrbe jutva a hámsejteket gyors szapo­rodásra késztetik. A bőr felszínén elszarusodott, ér­des, kemény, általában bőr­színű csomók, szemölcsök jelennek meg. A vírus átvi­hető közvetlen érintkezés­sel, de meleg, nedves pad­lón, törülközőn is megél. A közönséges szemöl­csök a kézen, a könyökön, a térden, ritkábban a tal­pon fordulnak elő…

A lógó szemölcsök a nyakon és az arcon, a szemhéjon, vala­mint a hajlatokban. A talpi szemölcsök a lábra nehe­zedő súly miatt a bőr mé­lye felé terjednek, ahol nyomhatják az idegvégző­déseket. A lapos vagy kúszószemölcs gyorsan terje­dő apró, lapos képződmény, mely leggyakrabban gyere­keken látható. 50 éves kor felett gyakoriak az időskori lapos szemölcsök, a bőrből kiemelkedő barna foltok.
[Visits: 192|Added: 17 Jun 18 @ 17:25:04] Not Rated! Report Dead Link
SZENVEDÉLYBETEGSÉG – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/szenvedelybetegseg-lelki-okai/
A szenvedélybetegség minden formája mögött a saját én megtalá­lására irányuló ösztöntörekvés rejlik. Az ember jelenlegi létezés­módjával nincs megelégedve, többre vágyik, egyfajta ideális én után kutat, egy másféle vagy magasabb tudati szint elérésére törekszik. Mindaddig viszont, míg a keresés állapotában van, nem „Itt és Most” él, nem tapasztalhatja meg a beteljesülést.
[Visits: 278|Added: 01 Oct 18 @ 11:48:17] Not Rated! Report Dead Link
SZEZONÁLIS DEPRESSZIÓ
http://www.otthonigyogymodok.hu/szezonalis-depresszio/
A szezonális depresszió a legsötétebb téli hónapok­ban – decemberben és januárban – jelentkezik a legerőteljesebben. Tünetei közé tartozik a fáradtság, az alvászavar (álmatlanság vagy éppen túl sok alvás), az energiahiány, a szoron­gás, az ingerlékenység, a libidócsökkenés, az édessé­gek iránti sóvárgás és a testsúlygyarapodás…
[Visits: 269|Added: 01 Oct 18 @ 11:48:52] Not Rated! Report Dead Link
SZÍVDOBOGÁSÉRZÉS
http://www.otthonigyogymodok.hu/szivdobogaserzes/
Egy egészséges felnőtt szíve szabályosan, nyugalmi állapotban percenként körülbelül nyolcvanszor ver. Amikor úgy érezzük, hogy összevissza kalapál, és majd’ kiugrik a helyéről, az igen félelmetes, de szerencsére módunkban áll rövid idő alatt megszüntetni a panaszt.

A Szívdobo­gásérzés néha pajzsmirigy-rendellenességet, esetleg valamilyen súlyos szívbe­tegséget jelez, de a legtöbb esetben nehéz fizikai mun­ka, kimerültség, aggodalom, stressz, láz, serkentőszerek (koffein, nikotin) fogyasztá­sa vagy bizonyos gyógysze­rek alkalmazása váltja ki.
[Visits: 177|Added: 30 Jul 18 @ 22:35:27] Not Rated! Report Dead Link
SZÍVINFARKTUS – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/szivinfarktus-lelki-okai/
A szív az életünk motorja, következésképp mindazzal, ami mozgás­ba hoz minket, szoros összefüggésben áll. Függ tehát az elegendő testmozgástól, de egyben érzelmi központunk is, hiszen az érzelmek is „megmozgatnak” bennünket.
[Visits: 301|Added: 01 Oct 18 @ 11:49:16] Not Rated! Report Dead Link
SZÍVRITMUSZAVAR – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/szivritmuszavar-lelki-okai/
A szívritmuszavarok a szívműködés „botladozásában”, erős szívdobogásban, szapora szívverésben, szédülékenységben és szabályta­lan pulzusban nyilvánulhatnak meg. A súlyos ritmuszavarok mindenképpen orvosi kezelést igényelnek, mivel a szívműködés zavara kihat a vérkeringésre is, így az egyes szervek nem jutnak megfelelő mennyiségű oxigénhez.
[Visits: 181|Added: 30 Jul 18 @ 22:27:54] Not Rated! Report Dead Link
SZORONGÁS
http://www.otthonigyogymodok.hu/szorongas/
A szorongás akkor jelent gondot, ha valamilyen homályos, sőt akár nem is létező, képzelt fenyegetés­re adott „válasz”, amely tartósan fennáll. Számtalan lelki és fizikai tünettel jár­hat: félelemérzet, összpontosításra való képtelenség, izomfe­szültség, fejfájás, szapora szívverés, magas vérnyo­más és még sok más.

Szerencsére számos természetes megoldás – gyógynövényes, illóolajos fürdők, nyugtató teák és hangulatjavító ételek – áll a rendelkezésünkre, amellyel eloszlathatjuk aggodalma­inkat a problémákkal teli időszakokban
[Visits: 159|Added: 30 Jul 18 @ 22:28:10] Not Rated! Report Dead Link
SZÜRKEHÁLYOG – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/szurkehalyog-lelki-okai/
A szürkehályog esetében az anyagcsere egyfajta zavaráról van szó. A szemlencse nem kap megfelelő vagy elegendő táplálékot, anyag­cseretermékek maradnak vissza benne, melyek a látást és a szaru­hártyát is zavarják. A betegség teljesen váratlanul jelentkezhet, kellemetlen eseményekkel, netán egy nemkívánatos személy látogatásával összefüggésbe, és ugyanolyan hamar meg is szűnhet.
[Visits: 168|Added: 22 Jul 18 @ 12:54:43] Not Rated! Report Dead Link
TÁVOLLÁTÁS – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/tavollatas-lelki-okai/
A távollátás okainak elemzésénél abból kell kiindulnunk, hogy a test a visszafojtott düh állapotában megdermedt, mely egyidejűleg a kilégzési fázist is zavarja vagy gátolja. Erősen extravertált magatartás­típussal van dolgunk, mely viszont a neveltetés, környezeti hatások és társadalmi beidegződések következtében nem tud szabadon megnyi­latkozni, következésképpen mintegy belefagy az izomzatba.
[Visits: 165|Added: 22 Jul 18 @ 12:55:31] Not Rated! Report Dead Link
TERHESSÉG ALATTI PROBLÉMÁK
http://www.otthonigyogymodok.hu/terhesseg-alatti-problemak/
A terhesség igen örömteli időszak, ám a hónapok múlásával egyre nagyobb fizikai és lelki terhet ró a leendő anyára. A reggeli hányinger csak a kezdet, s olyan problémák követhetik, mint a gyomorégés, a hát- és derékfájás, az alsó végtag ödémásodása vagy visszértágulatok kialakulása.
[Visits: 170|Added: 22 Jul 18 @ 12:56:49] Not Rated! Report Dead Link
TERMÉKETLENSÉG
http://www.otthonigyogymodok.hu/termeketlenseg/
Terméketlenségről akkor beszélünk, ha egy párnak egyévi rendszeres, védekezés nélküli nemi élet után sem sikerül a fogamzás (nem is gondolnánk, hogy ez milyen gyakori probléma). Az orvosok ma már tudják, hogy a két nem képviselői között közel megegyező az érintettek száma..

Az esetek egyharmadában a nő ivarszerveinek rendelle­nessége, a másik harmadában a férfi ,,magtalansága”, a fennmaradó egyharmadban pedig mindkettőjüknél megfigyelhető tényezők állnak a háttérben.
[Visits: 172|Added: 22 Jul 18 @ 12:57:38] Not Rated! Report Dead Link
TOROKFÁJÁS
http://www.otthonigyogymodok.hu/torokfajas/
A fájó torok bepirosodhat, és fehér vagy sárgás pöttyök jelenhetnek meg raj­ta; az égető vagy kaparó érzés miatt olykor nehe­zen tudunk beszélni vagy nyelni. Ezek a torokgyulla­dás legjellemzőbb tünetei, amelyet leggyakrabban vírusok, ritkábban baktéri­umok okoznak…

Vírusos megbetegedés (például nátha vagy influenza) ese­tén a fájdalom általában fokozatosan erősödik, és legfeljebb alacsony lázzal jár. Amennyiben a kóroko­zó valamilyen baktérium, például Streptococcus, a gyulladás hirtelen lobban fel, a nyaki nyirokcsomók megduzzadnak, és a lázunk magasra szökhet. A gyulla­dás gyakran a mandulákat érinti. A torokfájást ezen­kívül előidézheti a dohány­zással összefüggő irritáció, száraz meleg, az orrvála­dék lecsorgása a garat hát­só falán (különösen alvás közben fordulhat elő), illet­ve allergiás reakció is.
[Visits: 178|Added: 22 Jul 18 @ 12:57:47] Not Rated! Report Dead Link
UTAZÁSI BETEGSÉG
http://www.otthonigyogymodok.hu/utazasi-betegseg/
Amikor járművön utazunk, és a szemünk alkalmazko­dik a mozgáshoz, a belső fül viszont nem, hányinge­rünk lehet, mert az agy egymásnak ellentmondó jeleket kap. Az émelygést hányás követheti, illetve izzadás és fejfájás is fellép­het. A panaszok enyhülhet­nek, ha elkezdjük a tájat nézni, mivel így a szem és a fül hasonló információt továbbít..
[Visits: 115|Added: 22 Jul 18 @ 12:58:10] Not Rated! Report Dead Link
VAKSÁG – LELKI HÁTTERE
http://www.otthonigyogymodok.hu/vaksag-lelki-hattere/
Vaknak lenni annyit jelent, mint nem látni, felismerésre képtelennek lenni. A vak ember a való világot és az összefüggéseket nem látja, így arra kényszerül, hogy „megragadja” azokat. Képtelen többé kifelé látni, így az érzékelésnek e módja a belső térre tevődik át. A vaknak fel kell fedeznie, meg kell ragadnia belső világát, továbbá a szó szoros értelmében „érintkeznie” kell környezetével, hogy megfelelően eligazodjék..
[Visits: 94|Added: 22 Jul 18 @ 12:58:24] Not Rated! Report Dead Link
VÁGÁSOK ÉS HORZSOLÁSOK
http://www.otthonigyogymodok.hu/vagasok-es-horzsolasok/
Amikor megvágjuk magun­kat valamilyen éles tárggyal – egy konyhakéssel, a bo­rotvával, egy törött pohár­ral vagy akár egy papírda­rabbal -, megsérülhet a bőr mélyebb, erekben gaz­dag rétege, és a seb vérezni kezd. Amikor elesünk, és lehorzsolódik a könyökünk vagy a térdünk, csak felszí­ni hámsérülés keletkezik, amely nem jár jelentős vérzéssel, de többnyire szennyeződés kerül bele..

A továbbiakban mindössze vattára és vízre, gyógyszertári alkoholra, fertőt­lenítőszerre vagy folyadékra, kötszerre és ragtapaszra lesz szükségünk. Természetesen válogathatunk a házi patika kínálatából is: a méztől a fokhagymán át sok mindent bevethetünk – ha semmi más nincs kéznél, akár a nyálunkat is.
[Visits: 96|Added: 22 Jul 18 @ 12:58:17] Not Rated! Report Dead Link
1 2 3 4 [5] 6
Google PageRank kijelző: CamelPark SEO tools
Linktár Network
Magyar
Linkgyujtemény