Home             Népszerű | Ajánló | Új Linkek | Szavazás
Kategóriák
Autók - Közlekedés
Állam
Család - Társadalom
Egészség - Életmód
Elektronika - Kommunikáció
Gasztronómia
Informatika - Internet
Ipar - Kereskedelem
Játékok - Szabadidő
Jog
Kultúra - Művészet
Média
Oktatás - Tudomány
Sport
Természet - Környezetvédelem
Utazás - Turizmus
Üzlet - Gazdaság

Információ
Link hozzáadása
Webmester
Adminisztráció
Online felhasználó 3
Reklám
Hajdúszoboszló
Szanova Apartmanok

Reklámpiac
Linktár Net
Üllő 
Home > Egészség - Életmód > Betegségek
SubCategories:
None

Links: 105


VÉRALÁFUTÁS
http://www.otthonigyogymodok.hu/veralafutas/
Amikor erősebb lökés vagy ütés ér bennünket, előfordul, hogy a bőrfelület ép marad, alatta azonban a hajszálerek megrepednek, és bevérzés keletkezik. A vér a környező szöve­tekbe szivárog, és eleinte kékesfekete elszíneződést hoz létre, majd ahogy kezd lebomlani, a folt színe fo­lyamatosan változik.

A véraláfutások általában 10-14 nap alatt kezelés nélkül is elmúlnak.
[Visits: 123|Added: 17 Jun 18 @ 17:26:27] Not Rated! Report Dead Link
VESEKÖVEK
http://www.otthonigyogymodok.hu/vesekovek/
A vesekövek lehetnek apró szemcsék (vesehomok), vagy akár 5 cm átmérőjű képződmények is. Néha egyáltalán nem okoznak fájdalmat, de ha elhagyják a vesét, a hólyag felé halad­va beékelődnek a húgyve­zetékbe…

Ilyenkor heves fáj­dalmat érzünk, amely hátul, a deréktájékon kezdődik, majd átterjed a has elülső részére, és lefelé halad. Az erős görcs 1 percig tart, és rövid enyhülés után újra jelentkezik. A fájdalmat há­nyás, gyakori vizelési inger, véres vagy zavaros vizelet, vizeléskor égő érzés, láz, hidegrázás kíséri.

A vesekövek többségét kalciumvegyületek alkotják, melyek a vizeletben oldott anyagokból keletkeznek: a vizeletből sók kristályosod­nak ki, és kövekké állnak össze. Képződésükhöz az öröklött hajlam, a kiszára­dás, az ismétlődő húgyúti fertőzés és az ülő életmód egyaránt hozzájárulhat.
[Visits: 110|Added: 22 Jul 18 @ 13:04:18] Not Rated! Report Dead Link
VISSZÉRTÁGULAT
http://www.otthonigyogymodok.hu/visszertagulat/
A visszértágulatok kialakulásának egyik oka a felszínes vénák falá­nak gyengesége, ami lehet öröklött. Idővel a vénák el­veszítik rugalmasságukat, kitágulnak. Hogy elférjenek az ép állapotukban elfoglalt helyen, csavaros lefutásúak lesznek, csomós kitürem­kedésekkel a bőr alatt…

Egy másik ok a véráram­lás akadályozottsága, példá­ul terhesség alatt. A hasban a nyomásviszonyok meg­változnak, és a vénás bil­lentyűk megakadályozzák a vér visszaáramlását, ezért a vékony falú erek kitágulnak. Az álló munkát végzőknél a láb vénáinak a gravitáció ellenében kell dolgozniuk.

Számos biztonságos sebészeti eljárás létezik a visszér­tágulat kezelésére, ugyanakkor a duzzanat enyhítésére és az állapot súlyosbodásának megakadályozására sok, ennél kevésbé drasztikus módszer van.
[Visits: 139|Added: 22 Jul 18 @ 13:04:33] Not Rated! Report Dead Link
VÍZHÓLYAG
http://www.otthonigyogymodok.hu/vizholyag/
Mi a jobb módszer: ha felszúrjuk vagy ha békén hagyjuk a hólyagokat? Soha ne bántsuk a kisméretű, illetve az olyan hólyagokat, amelyek valószínűleg nem fakad­nak ki. Kisebb az esélye az elfertőződésnek, ha a hólyagot fedő bőr érintetlen marad, és megvárjuk, hogy a folyadékréteg alatt új bőr fejlődjön. A nagyméretű, dörzsölődésnek kitett hólyagokat óvatosan szúrjuk fel, az égési hólyagokat viszont ne piszkáljuk.
[Visits: 145|Added: 30 Jul 18 @ 22:35:50] Not Rated! Report Dead Link
ZÖLDHÁLYOG – LELKI OKAI
http://www.otthonigyogymodok.hu/zoldhalyog-lelki-okai/
A zöldhályog a belső, lelki feszültség révén – melynek kialakulásá­ban maga az illető vagy mások hibáztathatók – a szem megnöveke­dett belső nyomásához vezet, mely a látómezőnek egészen a „csőlátásig” fokozódó beszűkülését idézi elő..
[Visits: 125|Added: 22 Jul 18 @ 13:04:51] Not Rated! Report Dead Link
1 2 3 4 5 [6]
Google PageRank kijelző: CamelPark SEO tools
Linktár Network
Magyar
Linkgyujtemény